A router beállítás gyönyöre

Tegnap végre megkaptam az internetszolgáltatóm hiper-szuper újítását, egy ZTE F660 routert. Kissé törékenynek tűnik, de hát ajándék routernek ne nézd a....mittoménmilyét.

 

Viszont amikor nagy boldogan megpróbáltam belépni a beállításaihoz, sehogy sem sikerült. Eleinte azt hittem, hogy én vagyok bamba (na, jó, ez nem igaz, én egy igazi szerény zseni vagyok!).

 

Gondoltam felhívom a kedves szolgáltatót, hogy "Há' mondjátok mán' el, hogy mi a türkíz zűrzavar van ezze' a >#&@@{ routerel?".

 

Erre azt a választ kaptam, hogy bár ők felrakták a routert és wi-fi jele is van, de csak úgy lehet routerként használni, ha ők aktiválják.

 

Nem számítottam ilyen bárgyú megoldásra. Ez olyan, mintha elmennél fagylaltot venni, és a markodba töltenék, mondván, hogy ostyát csak külön kérésre adnak.

 

Vagy, amikor autót veszel, akkor kerekek nélkül kapnád meg és csak külön kérésre adnák oda őket.

 

A vicc az, hogy teljesen ingyenes a router dolog, szóval marhára nem értem, hogy mi a lényege annak, hogy egy csomó teljesen használhatatlan wi-fi jeladót raktak fel.

 

Fogadok, hogy a panelházba, ahol lakom, a húsz lakásból maximum 2-3-nál kérték az aktiválást, viszont így is ott van a többi 18 jel, ami csak arra jó, hogy elcsessze a wi-fi-jét azoknak, akik aktiválták.

 

Mutatok egy képet, a szobámba lévő wi-fi jelekről. Na, az összes Digi elnevezésű jel, ezektől a használatlan routerekről jön...

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én