Az ünnep betépett gombái

Jelenleg, mikor e sorokat írom, még nem vagyok ünnepi hangulatban. A jelenlegi állapotomat úgy tudnám körülírni, hogy "Mit keres egy molylepke az üdítömben?" érzés.

 

Bárhogy nézem a cimkét, sehol sem írja rajta, hogy "molylepkék reumás fájásaira ajánlott". Akkor mégis miért szállt bele? Nincs jobb dolga?

 

Ma, vagyis mire kirakom tegnap, vagy ha túl lusta vagyok, akkor még valamikor a Harmadik Világháború előtt, kimentem a központba, hogy lássak Húsvéti Vásárt.

 

Úgy kellett nekem. Kicsit későn érkeztem, így a téren már alig lézengett pár ember, csak az igazi hardcore húsvétosok maradtak.

 

Köztük csak egyetlen egy helyen láttam olyan árút, aminek köze is volt a Húsvéthoz, egy néni készített színes tojásokat.

 

Az Állatkertnek is van egy bódéja ott, remélem a hétvégén lesz nyuszisimogatás, bár amilyen világban élünk, lehet hogy tojássimogatásra és nyuszifestésre számíthatok.

 

A vásár közepe táján vagy egy kapu, vagy inkább dimenziókapu, hiszen az egyik oldalán még románul írja, hogy Szörbötori Féricsité, a másikon meg már magyarul.

 

Most pedig essen szó a címben is szereplő gombákról. Szóval gomba. Gomba? Mit keres pár antropomorfizált gomba a Húsvéti Vásáron?

 

Az egy dolog, de miért van olyan nézésük, mintha valami halucinogén anyaggal kerültek volna szorosabb kapcsolatba?

 

Mit mondjak majd a gyerekemnek (aki nem létezik, de ez most mellékes), ha megkérdezi, hogy “Anyu (nem mondtam, hogy zseni lesz a gyerek), ezek a gombák minek örülnek ennyire?” Azt nem mondhatom neki, hogy azért, mert épp a tojásaikat festik…

 

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én