Fesztiválok nulladik napja

 

Munkám során (bérgyilkos) gyakran találkozom különféle fesztiválokkal. Ezek gyakran több napon át is elhúzódnak.

 

Ilyenkor vettem észre egy furcsaságot. Amikor a programokat böngésztem, rájöttem, hogy például ha március 35-től van kiírva a fesztivál kezdete, még véletlenül sem akkor kezdik meg.

 

Nem, nem. Kell legyen minimum egy nulladik, sőt, ha lehet, akkor még egy minusz hatvannyolcadik nap is!

 

Ebben meg mi a pláne? Miért nem lehet hatvannyolc nappal előtte elkezdeni? Miért kell ilyen nulla nap legyen?

 

Én május 21-én születtem, de amíg anyukámban voltam, sosem gondoltam arra, hogy milyen jó buli lenne már 20-án előjönni pár órára, utána pedig visszabújni.

 

Örültem hogy kimenekültem a 9 hónapos börtönömből, nemhogy még egy napot bent töltsek. Hiszen onnan nem hallották a visításaimat hajnali háromkor.

 

Várjunk csak… rájöttem! Hiszen a világvégénél is állítólag van nulladik nap! Mindig azt szokták emlegetni, hogy azért van ennyi háború, éhinség, mert közeleg a Világvége Fesztivál!

Huhú!

 

A minap láttam youtube-on egy olyan csatornát, ahol játékokat mutatnak be. Ami feltűnt, az az volt, hogy a pasi minden videót így kezdett: “Ez itt a Játékvilág, huhú!”

 

Annyira megtetszett ez a huhúzás (hallgassátok meg ti is), hogy elképzeltem milyen lenne, ha az illető mással is foglalkozna.

 

Például ha orvos lenne: “Önnek krónikus röhögőgörcse van, huhú!”, vagy “Amputálni kell a bal lábát, huhú!”, “Már csak két napja van hátra, huhú!”

 

Vagy rendőrként: “Megbüntetem ezer dollárra, huhú!” “Sajnálom, a nénikéjét halálos baleset érte, huhú!”

 

Esetleg bíróként: “Elektromos székkel való kivégzére ítélem, huhú!”, vagy papként: “Itt állok Iksz Ipszilonovics sírjánál, a gyászoló családdal, huhú!”

 

Ti milyen munkába hallanátok szívesen ezt a huhút?

Fúrógép fétis

A nagyváradiak egy része, szinte már szexuális jellegű vonzódást érez a falfúrók irányába.

 

Ahogy felkel a nap és az óra elüti a nyolcat, visszafoghatatlan sóvárgás fogja el őket. “Fúrni!, fúrni!” csak ez jár az eszükben.

 

Egyesek szerencsére vissza tudják fogni magukat, de mások, a gyengébbek, képtelenek rá. Ilyenkor vad, elemi erővel esnek neki valamelyik falnak.

 

Szinte látom magam előtt azt a boldog mámort az arcukon, amikor végre szétfúrhatnak egy falat. Ilyenkor végre teljesnek érzik magukat!

 

Egyébként szerintem éjjelente biztosan újjáépítik ezeket a falakat, hiszen kétlem hogy 1-2 hét alatt ne lehetne a lakás összes falát ementálivá alakítani.

 

A többiek bizonyára irigykedve hallgatják, ahogy ők átfúrják magukat a vasbetonon, egyeseknek valószínűleg még könnyeket is a szemeikbe csal ez a búgó hang.

 

Mások, akiknek a keserű sors nem adott falfúrót, egyébb foglalatosságokkal pótólják a hiányt: vasat vágnak vagy reszelnek, kalapálnak, csiszolnak, a lényeg hogy bármit tegyenek, amivel jókora zajt lehet kelteni.

 

Az se baj, ha nincs semmiféle zajkeltő eszközük, hiszen a természet ajándékba adott nekik egyet: a hatalmas pofájukat.

 

Természetesen a legérdekesebb beszélgetések mindig éjjel 1 óra és hajnali 7 között zajlanak. Ha pedig berekedtek, még mindig ott van a lépcsőház, ahol végig lehet trappolni, akár egy lovas hadosztály.

 

Ilyenkor magamban mindig egy régi dalt dúdolok: “Kell egy ház, lent az óceán partján...”

Az egyszerű emberek egyszerű világa

Bármennyire is sokat beszélünk az emberi civilizációról és az úgynevezett Homo Sapiensről, az igazság az, hogy rengeteg egyszerű gondolkodású ember él a világon.

 

Számukra minden vagy fekete, vagy fehér, amit pedig nem képesek megérteni, az biztosan valami gonosz boszorkányság.

 

Az ő gondolatviláguk valahol a középkorban rekedt és valamiért nem hajlandóak ebből kimozdulni.

 

Mondjuk valahol megértem őket. Manapság annyi rossz történik és olyan sok információ zúdúl a nyakunkba, hogy nehéz követni az eseményeket.

 

Sokkal egyszerűbb bebújni egy kis rózsaszín burokba, ahol minden szép és jó. Itt minden világos, nem kell az agyukat megerőltetni.

 

Nem érti hogyan működik az atmoszféra és a légrétegek? Semmi gond! A gonosz háttérhatalom szórja a repülőgépekről a mérgeket!

 

Nem tudja felfogni a kémiát? No problémo! Vegyen méregdrága, “kemikáliák nélküli” kaját! Fogalma sincs a biológiáról? Tartson méregtelenítő kúrát!

 

2007 szeptemberében Szingapúrban váltott ki közfigyelmet az úgynevezett „majomfa-jelenség”. A történteket egy mahagónifa sérült kérgének különös mintái indították el, amelyek két majomra hasonlító formájúak voltak.

 

Erre valaki, biztosan szivatásból, egy táblát szegezett a fára, amin az volt olvasható, hogy évekkel korábban „a majomisten” fia felkereste ezt a fát, amikor az apja után kutatott.

 

A szöveg szerint nem sokkal korábban egy autó nekiütközött a fának, ez okozta azokat a sérüléseket a törzsön, amiknek köszönhetően a fába zárt majomisten most „kiszabadult”.

 

Noha a média szkeptikusan kommentálta a hírt, a következő napokban hívők százai látogatták meg a fát, hogy tiszteletüket tegyék a Majomisten előtt, és áldozatot mutassanak be neki gyümölcsök és füstölők formájában.

 

Eljutottuk arra a szintre, hogy a tudósok hivatalos sajtótájékoztatókat kénytelenek kiadni, miszerint nem lesz világvége, nincs semmiféle fotonöv a galaxisban, vagy pedig arról, hogy a Föld nem lapos.

 

Az ehhez hasonló okosságokat Facebookon is láthatunk nap mint nap. Ha az ember a Facebookra szabadul, akkor ott talál még sok furcsaságot, mint például a Galaktikus Föderáció Fény Szövetség csoportot, ahol egy csomó ezoterikus blablát osztogatnak meg szívecske zuhatagban, vagy a Plejádi Csillagnemzetség Galaktikus Parancsnokság 9. Dimenzió csoportot.

 

Arra már nem is akarok reagálni, amikor 5-6-os osztályos matek példákat raknak ki olyan szöveggel, hogy “csak a zsenik képesek ezt megoldani!” Hát igen, ha így haladunk, lassan már a 90-es IQ fog zseninek számítani…

 

Amíg nem volt Facebook, addig a hülyék, a falu bolondjai, valahol a határban laktak, magányosan. A Facebooknak köszönhetően viszont most csoportokat alkothatnak, sőt, most már a véleményüket is meg kell hallgatni!

 

Megfigyeléseim szerint az ilyen emberek képesek gyakorlatilag bármit megosztani, csak legyen már végre valami jó. Mindegy, hogy Jézus, Budha, pénzenergia, Braco a gyógyító nézésű muki, a lényeg, hogy valaki segítsen mán!

 

Hasonló cipőben járnak az EzoTv nézői is. Pedig tavalyelőtt már megfejtettem a titkos feladványt, amit csak a kiválasztott képes kitalálni, szóval nekik már semmi esélyük, enyém lett az “ÖFNYEMERÉNY”!

 

A legnagyobb gond az, hogy ezek szavazhatnak is, lásd a Brexitet és Trump sikerét.

Minecraft furcsaság

“Amikor azt hiszed, hogy mindent láttál, az emberiség egy újabb meglepetéssel áll elő.” Nem tudom ki mondta ezt, lehet hogy legelőször én.

 

A Minecraft játékot ugye nem kell senkinek se bemutatnom. Ha mégis, akkor ez ügyben sajnos nem tudok segíteni, mivel életemben nem játszottam.

 

Amennyit én néhány gyerektől láttam, ez a játék furcsa kockákból álló amolyan életszimulátor. Lehet bányászni, harcolni, robbantani, meg hasonlók.

 

Namármost. Ez a játék sok fiatalt láncolt a gép elé és egyesek természetesen ezt a tényt a maguk malmára szeretnék hajtani.

 

A minap találkoztam egy ilyesmivel. Két csodálatos amerikai úriember kitalálta, hogy remek buli lenne egy Minecraft Bibliát összehozni.

Általában, ha egy játék és a “biblia” szó találkoznak, akkor ez azt jelenti, hogy annak a bizonyos játékról olvashatunk mindenféle információt.

 

Hát itt nem ez történt. Konkrétan a keresztény bibliát “minecraftosították”. Láthatod benne, hogyan teremtődött a kockaföld, benne egy kocka Ádám és egy kocka Éva.

Ezek után természetesen kocka Jézus is színrelép, aki az egész kockavilágot megmenti. Tyű!

Mindenesetre csodaszép és tanulságos ez a könyv. No comment.

Nyugalomra vágyom

Introvertált ember lévén, azt szeretem, ha csend és nyugalom van körülöttem. Persze most nem várom el azt, hogy a kutyákra hangtompítót szereljenek, vagy a pillangók is lábújjhegyen repüljenek.

 

Én csak olyan apróságokra vágyom, mint például hogy vasárnap reggel 7:30 ne harangozzanak öt percen át, vagy hétközben reggel ne koncertezzen a gázos.

 

De most komolyan. A régi időkben, amikor csak a templomoknak volt pénze órára, akkor volt értelme kolompolni, hogy az emberek tudják mikor kell menni. De manapság már mindenki pontosan tudja, tehát nincs értelme a dolognak.

 

A gázos ügy is hasonló. Mostanában szerintem már mindnekinek van egy telefonszáma vagy weboldala, ahonnan rendeli, semmi szükség végigdobolni rajtuk.

 

Más. Nem tudom hogy csinálják a kedves szomszédok, de minden reggel úgy ébredek, mintha egy építkezés közepén lennék.

 

Fogalmam sincs, hogy csak a kíváncsiság fúrja az oldalukat, vagy mégis mi a szöszt képesek minden nap annyit fúrni, faragni, kopácsolni, reszelni?

 

A legjobbat a végére hagytam. Ő az egyetlen, az utánozhatatlan, a megismételhetetlen Tátá dé lá Orágyá!

 

Ő egy szenilis vén trotty, akarom mondani egy értelmes, kedves emberke, aki minden nap teli torokból óbégat a második emeleti ablakából.

 

Én elhiszem, hogy egyedül érzi magát, megértem, hogy szereti tartani a kapcsolatot a barátaival, csak azt nem értem, hogy ebben miért kell az egész utca részt vegyen?

 

Engem nem érdekelnek a sablondumái, tudom hogy régebben minden jobb volt, tisztában vagyok azzal, hogy milyen züllöttek a fiatalok és a napi hírekben is elég tájékozott vagyok.

 

A legélvezetesebb az a huncut, élettel teli vihogása, amihez képest egy rozsdás talicska mennyei muzsikának tűnik.

 

A nevét onnan kapta, hogy néha erre jár egy pasas, egy szerencsétlen gyerekkel, akinek Tátá legalább tízszer elmondja egymás után hogy Té cukő Tátá dé lá Orágyá.